Viis geniaalset vähetuntud aiandusnippi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatööriistad
Aiatööriistad Foto: www.flickr.com

Aiatööd saab märksa lihtsamaks muuta, kui tead mõnd nutikat nippi, mis pool tööd sinu eest ära teeb. 

Elu lihtsustamiseks peaksid proovima järgmist:

  • Väeta roose banaanidega. Banaanikoored on roositaimedele suurepäraseks väetiseks. Teha pole vaja muud kui koored tükkideks lõigata ja ümber roosipõõsaste laotada. 
  • Selleks, et amplitaimi läbikuivamise eest kaitsta, pane ampli põhja enne selle mullaga täitmist lahtiselt (kasutamata) mähe. See hoiab amplis piisavalt niiskust.
  • Kui pead kodust mõne päeva eemal viibima ja muretsed taimede kastmise pärast, tee nii: täida purk veega, pista sinna sisse jämedama nööri või kahest riideribast sõlmitud köie üks ots. Teine ots vii kastmist vajava taime juurde. Nii võtab taim ise endale piisaval hulgal vedelikku.
  • Et linde maasikapeenrast eemal hoida, pista sinna püsti tavalised plastkahvlid, harud ülespoole. Nii ei julge linnud maanduda.
  • Kui kasvatad seemnest taimi, külva need tühjadesse munakoortesse. Siis pole vaja taimi hiljem ümberistutamiseks anumast välja õngitseda: istutada võib potiks oleva munakoorega koos, see kõduneb aegamisi mullas ja on kasvavale taimele väetiseks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles