Fotod: kas see Kassisaba uusarendus tundub miljöösõbralik?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Tallinnasse Kassisaba linnaosasse Wismari tänavale on kerkinud uus kortermaja, mille arendaja lubab, et see sobitub eriliselt hästi miljöösse.

Selle rõhutamiseks on arendusel isegi vastav nimi: Miljöö Maja. «Maja välisilmele annab tooni suurte akendega modernse võttega lahendatud puitfassaad, mis sobitub Kassisaba piirkonna ja Wismari tänava peaasjalikult puitmajadest koosneva tänavafrondiga. Väärikal majal on valtsplekist eri tasapindadega katus, suured katuseaknad ja peamiselt klaaspiiretega rõdud,» seisab arenduse tutvustuses.

Tänavapoolne külg. Foto:
Tänavapoolne külg. Foto: Foto: KV.EE

Muu kõrval on rõhku pandud sellele, et kortermajaks ehitatud arendus pakuks elanikele võimalikult palju privaatsust: hoones on kõigest üheksa korterit ja maja käsutuses on õueala, kust ei puudu korralik haljastus.

Sisehoov. Foto:
Sisehoov. Foto: Foto: KV.EE

Kuigi väliselt haakub Miljöö Maja Kassisaba vanemate elamutega, on selle sisu siiski täiesti nüüdisaegne. Väikeplokist seinad ja betoonist vahelaed tagavad hea soojuspidavuse ja ehitise pika kasutusea. Maja küttesüsteemiks on lokaalsel gaasikatlal põhinev vesipõrandaküte, energiatõhusust suurendavad kolmekordse klaaspaketiga aknad ja korteripõhine soojustagastusega sundventilatsioonisüsteem. Iga korteriomanik saab võimaluse kodukulusid mugavalt jälgida nn Targa Kodu nutirakenduse kaudu kõikjal, kus on ligipääs internetiühendusele, lubab arendaja.

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Vaata rohkem KV.EE leheküljelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles