Elu vastu allergiline naine peab lammutama talle tervise pärast ehitatud mudast kodu (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Naine, kellel kõik tänapäevased ehitusmaterjalid allergianähte tekitavad, sai spetsiaalselt talle ehitatud kodus allergiavaba elu nautida kõigest poolteist aastat. Nüüd peab ta teda nii palju aidanud kodu lammutama.

45-aastane britt Kate Burrows ja tema 47-aastane kaasa Alan ehitasid omapärase maja murdunud puudest, kändudest, mudast, põhust ja mördist. Kate'ile, kellel on allergia sisuliselt kõige vastu, mis moodsa eluga kaasneb, oli see vaimustav võimalus elada terviseprobleemideta. Varem esinesid naisel lakkamatult gripisümptomid, kuigi grippi ta ei põdenud. 

Naisele sobiv looduslikest materjalidest maja kerkis kuue nädalaga ja paar jõudis seal poolteist aastat muretut ja allergiavaba elu nautida, kuid nüüd nõuab kohalik omavalitsus, et ehitusloata kerkinud maja maha lammutataks. 

«Enne siiakolimist olin ma kogu aeg haige. Sisuliselt lakkamatult voodis. Ma ei teadnud, mis mind haigeks teeb, kuni me otsustasime selle maja ehitada. Siia kolimine on mu täiesti terveks teinud,» räägib Kate, kes töötab hetkel hooldajana, kuid sooviks oma maatükil talu pidama hakata. 

Loata ehitis peab olema tühjaks tehtud ja lammutusvalmis detsembriks. Paar loodab siiski, et neil õnnestub kohalikku omavalitsust veenda selles, kui oluline oma kätega ehitatud kodu neile on.

Vaata rohkem pilte videost.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles