Valge on kodudest kadumas, aga uus trend toob endaga suure probleemi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevaatust tumedate värvidega!
Ettevaatust tumedate värvidega! Foto: littlegreennotebook.com

Interjööridisainis on toimunud kannapööre ja nii menukad valged interjöörid asenduvad väga tumedatega: tumeroheliste, tumesiniste ja suisa mustadega. Sellega kaasneb aga üks suur probleem.

Nimelt unustavad paljud suures muudatuste tuhinas tõsiasja, et tumedad interjöörid ei sobi kodudesse, kus niigi pimedavõitu ja naturaalset valgust vähe, vahendab House Beautiful.

Tume värv teeb ruumid väiksemaks ja muudab  koopataoliseks. Seega sobivad säärased seinad vaid ruumidesse, mis muidu ehk liiga kõledalt avarad ja heledad. Kuidas siis saaks selle trendi igasse kodusse sobima panna?

1. Mängi mööbliga

Kui väga tahad seinad  tumedaks võõbata, muretse koju hele mööbel! Valge mööbel tumesinise seina taustal mõjub väga šikilt ja ei lase kodul ahistavaks muutuda.

2. Laeliistud

Kui laed on madalad, võõpa seinad tumedaks ja paigalda seina ülaserva valge lai laeliist.

3. Erksad aktsendid

Värvilaigud tekitavad tunde, et tuba on suurem kui see  tegelikult on. Paiguta tumeroheliste seintega tuppa näiteks erkkollane tool või padjakatted.

4. Alusta tasahilju

Ära värvi kohe kõiki toaseinu tumedaks. Alusta näiteks ühest seinast. Kui sulle tulemus meeldib, võid tasahilju edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles