Video: autorehvidest maja, mis valmib vaid kuue tuhande euroga (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Inimesed otsivad viimasel ajal üha keskkonnasõbralikumaid võimalusi kodu ehitamiseks. Üheks soodsaks võimaluseks on näiteks autorehvidest maja tegemine. 

Ameeriklane Ryan Halpin on võtnud endale eesmärgiks ehitada kuni 6 000 dollariga endale autorehvidest maalaeva (earthship). 

Maalaeva on üsna odav ehitada ja see valmib peamiselt taaskasutatavatest materjalidest. Hoone kandvaks struktuuriks on autorehvid. Maalaeva energia tuleb päikesepaneelidest ning igapäevaseks kasutamiseks vajaminev vesi vihmaveest. Seega, tegemist on tõeliselt säästliku elamuga. 

Enne ökomaja ehitamist käis Halpin üheksast viieni kontoris tööl ning elas täiesti tavalises korterelamus. Ühel hetkel sai ta aga aru, et selline elu ei ole tema jaoks ning hakkas elamiseks otsima keskkonnasõbralikumaid võimalusi. 

Halpin tutvus juhuslikult maalaeva ideega ja talle hakkas see otsekohe meeldima. Ta ostis tühja maalapi ning alustas seal üksinda maja ehitamist. 

Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis videost
Foto:
Foto: Foto: Ekraanitõmmis videost
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles