Vabariigi aastapäeva menüü: pearoaks ahjukael leidliku seenekastmega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjukael.
Ahjukael. Foto: Retseptisahtel

Retseptisahtel pakub vabariigi aastapäeva puhul välja kolmekäigulise menüü, mis peab kinni Eesti rahvusköögist. Pearoaks on ahjukael seenekastmega.

Seakael

  • Nõo ahjukael

Kartuli-bataaditamp

  • 1,5 kg kartulit
  • 1 (u 300 g) bataati
  • 2 spl võid
  • 4 spl hapukoort
  • Laimi

Seenekaste

  • Mamma seenesupp
  • 2 spl õli
  • 2 spl võid
  • 1 spl jahu
  • 50–150 ml vahukoort (mida rohkem, seda paksem kaste tuleb)

Seakael

Juhised on karbi peal kenasti olemas, kuid tegelikult pole vaja teha rohkem, kui torgata karpi paar auku ning pista siga eelsoojendatud (200 *C / 392 *F) ahju 65 minutiks.

Kartuli-bataaditamp

Koori kartulid ja bataat.

Pane kartul keema. Kui kartul on poolpehme, lisa bataat.

Kui kõik on pehme, kergelt lagunev, vala suurem osa veest ära – jäta umbes 1,5 cm vett poti põhja.

Lisa potti 2 spl võid ja 4 spl hapukoort. Tambi õrnalt läbi madalal temperatuuril. Väga pudruks pole vaja teha.

Lisa maitseks soola-pipart ja pisut laimi (see tasakaalustab bataadi magusat maitset).

Seenekaste

Sega pannil kokku õli, või ja jahu. Kuumuta see läbi, et ei jääks jahu maitset.

Lisa pidevalt segades vähehaaval pannile supp.

Lisa vahukoor. Mida rohkem vahukoort paned, seda vedelam kaste tuleb.

Märkmed

Soovitame serveerida värske salatiga. Selleks sega kahvliga läbi võrdses koguses õli ja sidrunimahla ning maitsesta soola, pipra ja balsamico'ga. Saadud salatikaste vala endale meelepärasele rohelisele salatile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles