5 majapidamiseset, mille soetamisel ei tasu koonerdada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui tavaliselt soovitame säästa, siis leidub ka selliseid kodus vajalikke esemeid, mille ostmisel tasub sajalisi luhvitada küll, sest odavat ostes võid kokkuvõttes rohkem maksta. 

Säästa ei tasuks järgnevalt: 

  • Pesumasin ja kuivati. Osta kõige kallimad, mille eest maksta jaksad. Esiteks muudab see pesupesemiskogemuse meeldivamaks, teiseks teenivad kvaliteetsed masinad sind kaua ning kolmandaks ei taba sind tõenäoliselt ebameeldiv üllatus, et pesumasin hakkab pesu lõhkuma ja kuivati riideid kahandama või niiskeks jätma.
  • Suured kodumasinad kööki. Ka külmik, nõudepesumasin, pliit ja ahi peaks olema parimate killast. Sa ei pea ostma kõige kallimat, aga osta kalleim, mida endale lubada saad.
  • Väikesed kodumasinad kööki. Kannmikser, köögikombain, mikser, saumikser ja nii edasi võiksid sind samuti pikalt teenida. Seega vali, mida ostad. Mõni säärane kodumasin pärandub suisa põlvest põlve, nii et miks mitte teha selline investeering, et sinu lapselapsedki sellest kasu saaksid?
  • Voodipesu. Ka puuvillase voodipesu puhul võib kvaliteedivahe olla märkimisväärne, nii et kui tahad, et voodis oleks mõnus olla, eelista pigem kallimat. Sama kehtib saunalinade puhul: odavamate kvaliteet jätab väga soovida ja märjale kehale ebameeldivaid kangaebemeid.
  • Garderoobisüsteemid. Selleks, et sinu armastatud jalatsid ja riided kaunina säiliksid, tasub investeerida korralikku kapisüsteemi. Igal asjal olgu oma koht ja jalatsid ärgu vedelegu teineteise otsas hunnikus, sest see rikub nende välimust. 

Alati tasub poodi minnes meeles pidada, et lisaks hinnale tuleks vaadata ka tootjat: tundmatu tootja kallihinnalist eset pole kindlasti mõtet osta, eelistada tasuks alati järeleproovitud ja lollikindlat kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles