Maja, mis tõestab, et kui hästi tahta, leiab koduehituseks vahendeid igaüks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllepudelitest ehitatud kodu.
Õllepudelitest ehitatud kodu. Foto: goodshomedesign.com

Ostaks krundi, ehitaks maja, aga kui krundi ostmiseks veel raha leiab, siis majaehituseks küll ei jätku, eks? Aga võib-olla ei pea ehitusmaterjalid olema nii traditsioonilised, nagu harjunud oleme.

Kui natuke laiemalt mõelda, võib leida igasuguseid põnevaid lahendusi, millest kodu ehitada. Ameerika Ühendriikides otsustas üks paar õlletaara ja vanade rehvide kasuks ning ehitusele kulus neil vähem kui 10 000 eurot. 

Foto: goodshomedesign.com

2013. aastal otsustasid nad, hoolimata piiratud eelarvest, et ehitavad endale kodu ja miski ei saa neid takistada. Selge oli, et klassikalise Ameerika kodu ehitamiseks neil vahendeid pole, niisiis langeski valik ebatraditsiooniliste ehitusmaterjalide kasuks. 

Foto: goodshomedesign.com

Oma põnevast teekonnast ja äärmisest pühendumisest on noored kokku pannud fotoraamatu «Nomadic Roots», mis juhendab teisi, kes samasuguseid maju ehitada soovivad, kuidas seda kõige arukamalt teha. 

Foto: goodshomedesign.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles