Äsja oma kodu soetanud noorpaar juhendab, kuidas sissemaksuraha aastaga kokku saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Paljud koduotsijad kurdavad, kui lootusetu on saada kokku omafinantseeringuks vajaminev summa. Üks noorpaar õpetab, kuidas raha kõigest aastaga kokku koguda.

Austraaliast Melbourne'ist pärit 31-aastane Laura Quattrocelli ja tema kihlatu, 30-aastane Sean Callanan olid veel üsna hiljuti samuti seisus, kus neile näis, et oma kodu on kättesaamatu unistus. Oma kodu ostmiseks säästa polnud võimalik, sest suur osa kuu teenistusest läks üürikorteri eest tasumisele, kirjutab Daily Mail. 

«Me istusime ühel õhtul lihtsalt maha ja otsustasime, et peame leidma võimaluse, kuidas saaksime kõvasti kokku hoida ilma, et peaksime kummagi vanemate juurde kolima,» meenutab Laura.

Lõpuks pöördusid nad Facebooki kaudu kõikide sõprade ja tuttavate poole ning palusid teada anda, kui keegi teab kedagi, kes tahaks, et tema äraolekul tema kodul ja näiteks ka lemmikloomal tasuta silma peal hoitaks. Selgus, et sääraseid inimesi, kes ühel või teisel põhjusel pikemalt kodunt eemal viibivad, kuid maja tühjaks ei taha jätta, on palju. Nii algas noorte elus aasta, mis oli täis pidevat kolimist ühest kodust teise, aga pakkus suurepärast võimalust üüri arvelt säästa.

Säästud igapäevaelus

Mõistagi polnud see ainuke koht, kust nad kokku hoidsid. Kuna tuli tihti kolida, hoidsid nad oma garderoobi minimaalsena ega kulutanud riietele. Tööle hakkasid nad sõitma rattaga ja säästsid nii kütuselt. Nad loobusid kohvi kaasaostmisest ja väljas lõunatamisest. Selle asemel, et sõpradega pubis raha kulutada, hakkasid nad külalisi kodus võõrustama. Kõik väljaminekud kalkuleeriti hoolikalt ja arutati läbi, kas see on vajalik või möödapääsmatu.

«Meie seltsielu ilmselt tõesti kannatas pisut selle aastaga, sest me ei saanud teha paljut, mida sõbrad tegid, kuid ma olen täiesti kindel, et see oli seda väärt. Sõbrad on endiselt alles, aga lisaks on meil nüüd oma kodu,» ütleb Laura.

Ta ütleb, et inimesed ei mõtle väga tihti läbi, kust nad kokku saaksid hoida, ja teevad mõttetuid kulutusi, mistõttu raha kogumine osutub võimatuks. Kui teha kõike läbimõeldult ja võtta säästmine elustiiliks, on see Laura hinnangul lihtne.

Majahoiuteenus pole Eesti tingimustes küll ilmselt väga populaarne, kuid proovida tasub, sest inimesi, kes Eesti ja välisriigi vahet liiguvad ning samal ajal kodu pärast muretsevad, leidub siingi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles