Tee ise elektrit: oksjonil otsib uut omanikku üheeurose alghinnaga tuulegeneraator

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: osta.ee

Kui tahad endale sõltumatut elektrit toota, siis siin on sinu võimalus: osta.ee oksjonil otsib uut omaniku üheeurose alghinnaga ja piirhinnata tuulegeneraator.

«Müün ära tuuliku, mis juba viis aastat mulle elektrit on kedranud. Tegu on Hiina toodanguga, 16 m hüdrauliliselt langetatava mastiga tuulikuga, mis maksimaalselt suudab toota igas tunnis vähemalt 10kWh energiat tuule kiirusel 10 m/s (reaalselt rohkem, hetkevõimsus kuni 30+kW). Selle jaoks peab aga muidugi pidev ja sobivalt kiire tuul olema ja koormus,» seisab kuulutuses.

Foto: osta.ee

Müügi põhjuseks on müüja sõnul see, et tuulega on tal lood kehvad ning tuulik ei õigusta ennast. Esialgsed mõõtmised olevat lubanud paremat tulemust. «Tuulekoridorid ja eemal olev mets siiski ei anna head puhangut / stabiilset tuult ja tuulik toodab viletsalt. Seetõttu alustasin päikesejaamaga, päikest mul jagub. Tuuliku asemele lisangi paneele veelgi juurde,» kirjutab müüja.

Foto: osta.ee

Ostuhetkel 25 000 eurot maksnud tuuliku müügil on mõned tingimused, millega saab täpsemalt tutvuda osta.ee leheküljel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles