Uuring: 10 kallist linna, kuhu lihtinimesel peaaegu võimatu kodu soetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Juba 13. korda reastas rahvusvaheline uuring maailma linnad selle järgi, kus on eluaseme soetamine keskmise sissetulekuga inimese jaoks kõige kulukam. 

Demographia võtab ses uuringus vaatluse alla 406 linna Austraalias, Kanadas, Hongkongis, Iirimaal, Jaapanis, Uus-Meremaal, Singapuris, Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides. Toome siinkohal ära kümme kõige kallimat linna, kuhu keskmise sissetulekuga inimesel üsna keeruline eluaset soetada.

10. Bournemouth Suurbritannias

Foto: www.flickr.com

Bournemouth asub Dorsetis ja sinna armastavad endale (suve)kodu soetada kõik Suurbritannia miljonärid, telestaarid ja kuulsused.

9. San Francisco Californias

Foto: www.flickr.com

Ühendriikide digitehnoloogia keskusena tuntud San Francisco lähiajal odavamaks kindlasti muutuma ei hakka. 

8. Los Angeles Californias

Foto: www.flickr.com

Pole vist vaja selgitada, miks Los Angelese kodud nii kallid on. Filmistaaride meelispaik on see koht, kus kinnisvarahinnad kerkivad tunduvalt kiiremini kui inimeste sissetulekud.

7. Honolulu Hawail

Foto: www.flickr.com

Honolulul on kinnisvaraturu pea peale pööranud jõukatele suvitajatele suunatud eluasemed. Seetõttu on kohalikud olukorras, kus nemad oma keskmise sissetulekuga kinnisvara soetada ei jaksa.

6. Melbourne Austraalias

Foto: www.flickr.com

Kuigi tegemist pole Austraalia kõige kallima linnaga, jätab Melbourne siiski seljataha 400 teist vaatluse all olnud linna. 

5. San Jose Californias

Foto: www.flickr.com

Ka San Jose on tehnoloogiamaastiku peadpööritavast arengust tuule tiibadesse saanud. 

4. Auckland Uus-Meremaal

Foto: www.flickr.com

Uus-Meremaa linnadest ainus, mis tabelisse jõudis, aga siis ka üsna etteotsa.

3. Vancouver Kanadas

Foto: www.flickr.com

Vancouveri kinnisvarahinnad ajab kahtlemata üles selle legendaarne Coal Harbour –legendaarne sadamarajoon, kus kodu osta äärmiselt kulukas.

2. Sydney Austraalias

Foto: www.flickr.com

Sydney hoiab juba teist aastat kalleimate linnade edetabelis vankumatult teist kohta.

1. Hongkong Hiinas

Foto: www.flickr.com

Väga hea pildi Hongkongi kinnisvaraturust annab see, et üheksaruutmeetrised korterid antakse siin üürile ligi 400 euro eest kuus... See teeb teistele linnadele ära nii pika puuga, et ilmselt jääb Hongkong veel mõneks ajaks esikohale.

Rohkem infot leiab SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles