Odav euroremont on minevik

Eva-Lotta Kivi
, kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kalamajas asuv 150 aastat vana maja on keskkonnasõbralikult renoveeritud. Hoones asub Säästva Renoveerimise Infokeskus.
Tallinnas Kalamajas asuv 150 aastat vana maja on keskkonnasõbralikult renoveeritud. Hoones asub Säästva Renoveerimise Infokeskus. Foto: Tarmo Elvisto/SRIK

Kui veel paarkümmend aastat tagasi oli euroremont justkui kvaliteedinäitaja, siis praegu on see sõna muutunud pigem viletsa säästurenoveerimise sümboliks. Selle asemel et odava kipskartongplaadiga vanad palkseinad kiirelt sirgeks ajada, otsib üha rohkem inimesi hoopis võimalust säilitada vana maja eripära või remontida oma kodu võimalikult keskkonnasõbralikult.

Säästva Renoveerimise Infokeskuse juhataja Tarmo Elvisto sõnul eelistavad inimesed keskonnasõbralikke ehk ökomaterjale eri põhjustel. Väike osa inimestest hoolib keskkonnast laiemalt ja proovib toimida nii, et nende ökoloogiline jalajälg oleks võimalikult väike.

Suurem osa valib looduslikud materjalid pigem seepärast, et ennetada või leevendada terviseprobleeme. Elvisto hinnangul suureneb järjest ka nende inimeste osakaal, kes järeltulijaid oodates soovivad teadliku valikuna juba ette kujundada võimalikult tervislikku elukeskkonda – näiteks noored ja oma esimest kodu loovad pered.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles