Enne ja pärast: kas kipsseinal on üldse võimalik tapeeti vahetada? (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Частный архив.

Kipssein tundub tapeedi vahetamiseks üks kõige ebameeldivamaid kohti: tundub võimatu, et selle paberiga kaetud plaadi pealt tapeedikihi ilma plaati rikkumata maha saaks. Ometi võttis üks vapper hing selle riski ja proovis järele.

Tapeedivahetaja Piret ütleb, et kipsseinale pandud tapeet oli üldiselt täiesti korralik ja meeldis talle väga, kuid et uus aasta tõi sisekujunduses uued tuuled ja kodu sai pisut ümber korraldatud, tekitas ka Sandbergi uus tapeedikollektsioon temas kohe äratundmisrõõmu ja nii see sündis otsus tapeet ära vahetada. 

Foto: Erakogu

«Vana tapeedi eemaldamiseks kasutasin ehituspoest ostetud «tapeeti irrotus» vedelikku. Saime lihtsa vaevaga ilusa puhta seina. Tapeediliimiks oli Kiilto valmisliim,» räägib naine töö käigust. Uue tapeedi paikapanek sujus samuti tõrgeteta ja nii sai kodu tegelikult üsna väikese vaevaga värske ilme. 

Foto: Erakogu

Nii et omast kogemusest julgeb Piret igal juhul kinnitada, et kui vahendid õiged, pole kipsseina peal tapeedi vahetamist kindlasti karta vaja. 

Sul on samuti põnevaid remondipilte jagada? Saada need meile aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee. Soovi korral võid jääda anonüümseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles