Lugeja soovitab: kuidas hoida mähkmeprügikasti haisuvabana

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähkmevahetus.
Mähkmevahetus. Foto: www.flickr.com

Kõik, kes kunag mähkmevahetusega kokku on puutunud, teavad, et mähkmetele mõeldud prügikast läheb väga ruttu haisema. Koduportaali lugejal on selle mure vastu aga väga lihtne lahendus.

Nimelt, kirjutab noor ema Kersti, tuleb appi võtta üks maailma kõige universaalsemaid koduhooldustarbeid: söögisooda.

«Selleks, et mähkmetele mõeldud prügikast päeva esimese poolega täiesti eemaletõukavalt ei lehkaks, tuleb kast pärast iga tühjendamist hoolikalt pesta ja selle põhja söögisoodat puistata. Soodapakk olgu kogu aeg käepärast, sest õhuke soodakiht tuleb lisada iga kord, kui prügisse uue mähkme viskad,» kirjutab Kersti.

Miks sooda aitab? Sellepärast, et see on teada-tuntud ebameeldivate lõhnade eemaldaja. Soodat soovitatakse kasutada ka näiteks külmikus, kus midagi on lehkama läinud. 

Tead samuti nutikat lahendust mõnele tülikale majapidamisprobleemile? Saada oma nipp aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee ja jaga seda teistega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles