Kinnisvaraekspert: detsembrikuist hinnarekordit tähtsustatakse üle

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus.
Uusarendus. Foto: Postimees/Scanpix

Detsembris sündis Tallinnas uus hinnarekord, mil müüdud korterite ruutmeetri mediaanhind kasvas 1681 eurole. Kinnisvaraekspert Risto Vähi ütleb aga, et seda sündmust ei maksa ületähtsustada.

«Kuigi meediakajastusest jääb kohati mulje, nagu oleksime kuhugi uude ajastusse astunud ja nüüd maksabki korter rohkem kui buumi ajal, tasub asja võtta rahulikult, sest tegelikult oli kõik imelihtne,» kirjutab Uus Maa kinnisvaraanalüütik Risto Vähi oma Facebooki-seinal. 

Ta selgitab: kahes suures linnaosas – Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas – sündisid tehingute rekordid, sest mõlema piirkonna uusarendustes võeti ette suurem asjaõiguslepingute sõlmimine.

«Lasnamäel kasvas müüdud korterite hulk 26 protsendilt 218-ni, mis on masujärgne rekord ja esimene kord, kui antud number 200 piiri ületab. Korterite ruutmeetri mediaanhind tõusis 1408 eurole ja see oli esimene kord kui ületati 1400 euro piir.

Rekordid tulid ka Põhja-Tallinnas. Müüdud korterite hulk 204 (esimest korda ületati 200 piir, kasv kuuga 60,6 protsenti), ruutmeetri mediaanhind all time record 1935 eurot, kasv kuuga 22,4 protsenti,» kirjutab Vähi.

Vähi sõnul on mõlemal linnaosal suur mõju kogu Tallinna kinnisvaraturule ja seepärast kõik nii läkski. Kui jaanuaris kobarlepingute sõlmimist ei toimu, langeb hind taas tavapärasele tasemele. Seda kuni järgmise suursõlmimiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles