Naabritega tülli pööranud pere on sunnitud unistuste kodu lammutama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutamine.
Lammutamine. Foto: www.flickr.com

Mõned päevad enne möödunud aasta lõppu sai üks hoole ja armastusega oma maja ehitanud pere teada, et peab unistuste kodu maha lammutama.

Ameerikas Lõuna-Dakotas elav abielupaar Joseph ja Sarah Sapienza on šokis: nad poleks uskunud, et aasta aega kestnud kohtuvaidlus lõppeb otsusega, mis käsibki neil päriselt oma unistuste kodu maha lammutada, vahendab Good Housekeeping. 

Võidurõõmsad on aga nende naabrid, Pierce ja Barbara McDowell, kes Sapienzade peale kaebasid põhusel, et nende uusehitis ei sobi piirkonna ajaloolise üldilmega ning varjab naabermajade vaateid ja päevavalgust. 

Otsuses seisab, et Sapienzad peavad oma kodu kõrgust 2,5 meetri võrra vähendama, selle teise kohta kolima või maha lammutama. Aga kuna lisaks leidis kohus, et hoone tõepoolest ei sobi oma välimusega ajaloolisesse piirkonda, jääb Sapienzadele kasutada vaid kaks viimast varianti. 

McDowellid olid maja vastu protesteerinud juba siis, kui seda ehitama hakati, kuid väidetavalt eirasid Sapienzad nende kirju. 

Kuidas Sapienzad edasi lähevad, kas nad lammutavad ja ehitavad samasse kohta uue maja või püüavad leida mingit kolmandat väljapääsu, ei tea nad hetkel veel isegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles