Video: saa teada, kuidas tähistab jõule telekokk Jamie Oliver

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: Instagram / Sipa USA / Scanpix

Teiste kodud ja traditsioonid on alati põnevad. Briti telekokk Jamie Oliver räägib, kuidas näevad välja tema traditsioonilised jõulud. 

Oliveri sõnul koguneb kogu perekond jõuludel tema juurde. Igaüks toob midagi jõululauale kaasa, kuid suurema osa toidust kokkab siiski tema. «Mu õde toob alati ahjulillkapsast juustuga, mida terve pere siis kiidab. Ma olen üsna pettunud, et kõik komplimendid saab just tema, kuigi tegelikult olen mina vaaritanud suurema osa toidust,» naljatleb telekokk. 

Oliveri sõnul leiab nende perekonna jõululaualt alati ahjukalkuni- või hane ja ahjukartulid, mis on tema enda isiklikud lemmikud. Kuna talle meeldib katsetada erinevate maitsetega, on nende jõululaual igal aastal midagi uut ja huvitavat. 

Vastus küsimusele, mis on esimene asi, mida jõuluhommikul teha tuleks, on samuti kokale kohane. «Jõuluhommikul ärgates tuleb esimese asjana liha (ahjukalkun) külmkapist välja võtta. Seda ei tohi kunagi otse külmkapist ahju küpsema panna, on Oliver konkreetne.

Vaata videost lähemalt, mida peaksid Oliveri arvates näiteks taimetoitlased jõululauale panema! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles