5 asja, mis tasub enne kiiret jõululaupäeva kohe kindlasti ära teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Jõululaupäev on tavaliselt nii kiire, et kõigi asjadega ei jõua pea kunagi enne jõululauda istumist valmis. Et see päev oleks vähem pingeline, tasub eelneval õhtul mõned teatud asjatoimetused ära teha. 

Paki kingitused

Ilmselt väga paljud jätavad kinkide pakkimise viimasele minutile. Selle asemel, et närviliselt paar tundi enne jõuluvana tulekut aga pabereid voltida, tegele sellega enne tähtsat päeva. Nii säästad tohutult aega ja närvirakke.

Vali välja riietus 

Enda korda tegemisele või riiete valimisele jääb jõuluõhtul tavaliselt aega vaid loetud minutid. Ole ettenägelik ja vali peokleit juba eelneval õhtul välja. 

Säti valmis peolaud

Kuna jõululaupäeval läheb niigi kogu aur toitude valmistamisele, siis säästa aega sellega, et kata laud juba eelmisel õhtul. Kui see võimalik ei ole, siis voldi kas või valmis salvrätikud ning otsi välja vajaminev kogus nõusid. 

Tee magustoit valmis

Ühelt õigelt jõululaualt ei saa kohe kindlasti puududa kook või tort. Kuna soe toit tuleb valmistada vahetult enne söömist, siis ole nutikas ja tee eelmisel õhtul valmis näiteks magustoit. 

Mõtle välja jõulusalm

Selle asemel, et paar minutit enne kingi lunastamist paaniliselt ajusid ragistada, mõtle välja juba eelmisel päeva, millist luuletust või laulu sa jõuluvanale esitad. Nii jääb sul piisavalt aega ka selleks, et õppida selgeks mõni uus salm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles