Neli nippi, kuidas kodu väga kiiresti jõuluks hubaseks muuta

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: osta.ee

Jõulukuu möödub kiiresti ja kodukaunistamine võib tihti üsna viimasele minutile jääda. Siinkohal on paslik ära tuua neli nutikat nõuannet, kuidas elamine vähese vaeva ja kodumaiste toodetega pidulikumaks muuta.

1. Küünlad ja küünlajalad on kodu hubasemaks muutmise võti ja seda mitte ainult jõulude ajal. Kuna Eesti geograafiline asukoht kaardil on selline, et meil seda pimedat aega jagub, siis küünalde põletamine on eriti suure au sees. Näiteks Ragin küünlajalg on jõuline ja metallist torude kasutamine disainer Ahto Sibula poolt igati julge ja uuenduslik lähenemine.

Ragin küünlajalg.
Ragin küünlajalg. Foto: osta.ee

Küünlajalale sobituvad pikad küünlad, mis lisavad suursugusust. Tammepuust jalg on peitsitud mustaks ja kaetud õlivahaga, mis toob puidu loomuliku looduse poolt voolitud mustri eriti hästi esile. Sümpaatne on küünlajala Torustik x3 puhul ka see, et on mõeldud läbi ka kasutajamugavus – puidust plaadi all on vildist jalad, mis hoiavad ära võimalikud kriimustused pinnal, kuhu küünlajalg asetatakse. Ragin küünlajalg on igal juhul mõnusaks aktsendiks ja pilgupüüdjaks interjööris.

2. Jõulupuuks ei pea igal aastal olema tingimata päris ehtne kuusepuu. Taaskasutus läheb inimestele üha enam korda ning paljud on oma igapäevaelus võtnud südameasjaks ökoloogilise jalajälje vähendamise. Seepärast on Cardboard Christmasi taaskasutuspapist kokkupandav jõulukuusk hea ja väga kergesti paigaldatav alternatiiv metsast toodud puule. See ei aja okkaid ning disainer Kristi Tammingu lubab: see on täiesti kassikindel!

Carboard Christmas.
Carboard Christmas. Foto: osta.ee
Cardboard Christmas
Cardboard Christmas Foto: osta.ee

Kuuest detailist koosnevat kuuske on lihtne kokku panna ning pärast pühi taas lahti võtta, et see siis järgmisi jõule ootama panna. Kuused on valmistatud suurtest kasutatud pappkonteineritest, mis käsitsi sorteeritakse ja lõikusmasina jaoks parajateks tükkideks lõigatakse. Tegemist on üsna erilise seitsmekihilise tugevdatud lainepapiga, tänu millele on kuused stabiilsed. Kuuski on saadaval väga erinevates mõõtudes. 

3. Väikesed detailid loovad kodus meeleolu ja pisikesed küünla- või serveerimisalused võivad jõululaua üldilmet märkimisväärselt muuta. Seetõttu võiks erilist rõhku panna lauakatmisele – kaunid toidunõud, väikesed armsad detailid, mis on kenasti sätitud, väike lauakaunistus või küünal tekitavad pereliikmetes tunde, et nad on laua taha väga oodatud. Kui juba suurepärane toit pliidil ootamas, siis see väärib ka suurepärast serveerimist.

Valhalla Factory Puzzle
Valhalla Factory Puzzle Foto: osta.ee

Valhalla Factory küünlale või serveerimiseks sobiv alus Puzzle on teiste samasuguste alustega kergesti kombineeritav ning moodustab lauakatmisel kenad mustrid. Väga praktiline ja kaunis. Meeleolu tekitamiseks lisa juurde Valhalla Factory küünal.

Valhalla Factory küünal
Valhalla Factory küünal Foto: osta.ee

4. Veel rohkem aega kui söögilaua taga, veedavad paljud inimesed diivanil. Päris huvitav oleks teada saada, mis on see ajaühik, mille üks inimene oma elu jooksul diivanil veedab? Igal juhul muudab diivaniloleku veel mugavamaks see, kui saab endale ühe mõnusa ja sooja pleedi ümber tõmmata.

Kelpman Textile
Kelpman Textile Foto: osta.ee
Kelpman Textile
Kelpman Textile Foto: osta.ee

Kelpman Textile pakub pehmeid pleede, mis on kootud kvaliteetsest villasest materjalist ja iga mustrilahendust on saadaval piiratud koguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles