Magustoit jõululauale: kaunid ja maitsvad punased sametkoogikesed

Punased sametkoogid.

FOTO: www.flickr.com

Punased samet- või velvetkoogikesed ei ole Eestis just kõige populaarsemad, kuid aeg on seda muuta, sest oma jõululiku välimuse tõttu sobivad need imehästi pühadelauale. 

Punased sametkoogikesed toorjuustukreemiga

Vaja on:

  • 60 grammi võid
  • 150 grammi suhkrut
  • üht muna
  • 10 grammi kakaopulbrit 
  • 20 ml punast toiduvärvi 
  • pool tl vanilliekstrakti või paar tilka vanilliessentsi
  • 120 ml petti
  • 150 grammi nisujahu
  • pool tl soola
  • pool tl küpsetuspulbrit
  •  poolteist tl valge veini äädikat

Toorjuustukreem

  • 150 grammi tuhksuhkrut
  • 25 grammi võid
  • 70 grammi toorjuustu

    Foto:

    FOTO: www.teepidu.com

    Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Vahusta või suhkruga (mikseriga keskmisel kiirusel), kuni segu on ühtlane ja õhuline. Lülita misker suuremale kiirusele, lisa muna ja vahusta. 

    Sega eraldi kausis omavahel kakao, punane toiduvärv ja vanilliekstrakt. Lisa segu taignale ja sega ühtlaseks. Lülita mikser kõige aeglasemale kiirusele ja lisa vähehaaval pool petist. Sega põhjalikult, lisa pool jahukogusest ja sega taaskord. Lisa samamoodi ülejäänud pett ja jahu. Lülita mikser suuremale kiirusele ja vahusta, kuni taigen on ühtlane.

    Nüüd lisa taignale sool, küpsetuspulber ja äädikas. Sega ja vahusta mikseriga paar minutit. 

    Täida paberkorvikesed taignaga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 20-25 minutit või kuni koogikesed on katsudes vetruvad. Koogi sisse torgatud tikk peab jääma puhtaks.

    Kreemi tegemiseks vahusta tuhksuhkur võiga ja lisa toorjuust. Vahusta kreem ühtlaseks. Kui koostisosad on omavahel segunenud, siis mikserda kreemi paar minutit veel. Kreem peab olema kerge ja õhuline. 

    Kui koogikesed on jahtunud, määri neile peale toorjuustukreem. 

    Foto:

    FOTO: www.teepidu.com

    Populaarne

    Tagasi üles