Tallinna Tondile kerkib uute kortermajade kompleks (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kristinamajad.ee

Pro Kapital Gruppi kuuluv Marsi Elu OÜ ja Nordecon AS sõlmisid lepingu Tondile Kristiine Citysse nelja kortermaja ja maa-aluse parkla ehitamiseks. 

Kristiine linnaosa südamesse rajatavate Kristina majade ehitus toimub neljas etapis. Esimese etapi maksumus on üle kolme miljoni euro, hinnale lisandub käibemaks. Kogu neljas etapis ehitatava projekti maksumus on rohkem kui 10 miljonit eurot.

Foto: kristinamajad.ee

«Kristiine Citys asuvate Kristina majade arendus on suurem projekt, mille oleme jaganud neljaks etapiks: alustame praegu esimese etapiga – Sõjakooli 12a maja pluss maa-alune parkla,» ütles AS Pro Kapital Grupi juhatuse esimees Paolo Michelozzi. «Praegu on Kristiine Citys valmis juba kolm maja. Kokku tuleb linnakusse 10 maja, millega loob Pro Kapital  Kristiine linnaossa uue tervikliku elukeskkonna, mis on ehitatud 21. sajandi väärtuste järgi: roheline, keskkonnasõbralik, energiasäästlik, moodne ja inimesele mõeldud.»

Foto: kristinamajad.ee

«Oleme selles väga ilusas ja ajaloolises piirkonnas ehitanud koostöös Pro Kapitaliga juba ka varem. Aastatel 2014–2016 rajasime Marsi tänavale kolmest viiekorruselisest kortermajast koosneva hoonetekompleksi,» ütles ASi Nordecon juhatuse liige Avo Ambur. «Esimese etapi – viiekorruselise kortermaja ja nelja maja ühendava maa-aluse parkla ehitustöödega alustame kohe novembris. Tööd on plaanis lõpetada aasta pärast, 2017. aasta detsembriks. Lepingu järgi on Kristiine City Kristina majade kolm järgmist etappi optsioonis ja nende jõustumine toimub jooksvalt sõltuvalt olukorrast turul. Praeguse graafiku järgi on kogu projekt plaanis lõpetada 2019. aasta mais,» lisas ta.

Lepingu raames ehitatakse välja ka Sõjakooli ja Sammu tänavad koos kommunikatsioonidega.

Pärnu maantee ja Tondi tänava vahel asuvale 12 hektari suurusele maatükile on kavas ehitada 10 ühtse lahendusega kortermaja. Ehitised on grupeeritud kolme rühma ning nende vahele on jäetud rohealad ja laste mänguväljakud. Paigutus on läbimõeldud, et jätta maksimaalselt vabaks majadevahelised vaatekoridorid ning vältida fassaadide vastakuti sattumist.

Kristiine City on Kristiine linnaosas asuv elamukompleks, mille ehitusmaht on kokku 122 144 ruutmeetrit ja koguinvesteering ligikaudu 108,2 miljonit eurot. Kristiine City on terviklik linnaosa, mille läheduses asuvad kaubanduskeskus, kool ja lasteaed, Golden Club ja Tere tennisekeskus. Elumajade ehitusel peetakse silmas, et kommunaalkulud oleksid madalad, korterid on avara planeeringu, suurte rõdude ja katuseterrassidega, juurde kuulub ka korterisisene panipaik, saun ning kamina võimalus. Siseviimistluspaketid on kokku pannud koostööpartnerid Reet Elisabeth Karm ja Lilia Kristianson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles