Retsept: imemaitsev banaanikeeks, mis trumpab üle nii mõnegi koogi või tordi

Banaanikeeks.

FOTO: www.teepidu.com

Kel seisavad kapinurgal mõned üliküpsed banaanid või on lihtsalt isu mõne maitsva küpsetise järgi, tasub järgi proovida see imemaitsev banaanikeeks. Väga hästi sobib see ka näiteks jõululauale – eriti kui mahlane keeks veel piduliku šokolaadiglasuuriga üle valada. 

Mõnus ja mahlane banaanikeeks

Vaja läheb:  

  • kolme banaani (mida pruunimad, seda maitsvam keeks tuleb)
  • üht tl sidrunimahla
  • 450 ml jahu
  • üht tl küpsetuspulbrit
  • üht tl söögisoodat
  • poolt tl soola
  • poolteist tl kaneeli
  • 100 ml suhkrut
  • 100 ml pruuni suhkrut
  • 100 g võid
  • kaht muna
  • poolteist tl vanilliekstrakti
  • 120 ml petti või keefirit

Kõigepealt eelsoojenda ahi 180 kraadini ja määri keeksivorm üle õrna võikihiga. Seejärel võta keskmise suurusega kauss ja purusta selles kahvliga banaanid. Lisa sidrunimahl. 

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Teises kausis sega kokku jahu, söögisooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool. 

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Kolmandas, suures kausis, kreemista omavahel pehme või ning suhkrud. Lisa munad. Seejärel sega sisse banaanisegu ning vanilliekstrakt ja keefir/pett. 

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Viimasena lisa segule kuivained ning sega ainult niikaua, kuni jahu enam näha ei ole. Kui segad liiga palju, ei jää keeks pehme ja mahlane.

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Vala tainas vormi ja küpseta keeksi umbes 40 minutit! 

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Kui keeks on valmis, siis pintselda seda pealt võiga. Lase sellel veidi jahtuda ja serveeri näiteks vanillijäätisega. 

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Foto:

FOTO: www.teepidu.com

Populaarne

Tagasi üles