Korteri asemel mõttelise osa ostjail tekib probleeme

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne 45 maja Supilinnas tuli poole ehitamise pealt linna nõudel saagida madalamaks, sest see oli saanud planeeringus lubatust suurem. Probleemid hoonega jätkuvad.
Herne 45 maja Supilinnas tuli poole ehitamise pealt linna nõudel saagida madalamaks, sest see oli saanud planeeringus lubatust suurem. Probleemid hoonega jätkuvad. Foto: Kristjan Teedema

Teadmatusest uut elamist ostes võib tekkida ebameeldivusi naabrite või ka kohaliku omavalitsusega, mida ilma eeltööd tegemata ei pruugi ettegi kujutada.

Hiljutises TV3 probleemsaates «Kuuuurija» esitati väidetavalt levinud petuskeemi kinnisvaraarenduses, mil arendaja ostab endale krundi, kuhu ei ole võimalik ehitada suuremat maja kui üksikelamu. Koos arhitektiga valmib aga üksikelamu projekt, mis ruumilahenduse poolest meenutab siiski kortermaja.

Näiteks võib säärases «üksikelamus» olla neli tualetti ja vannituba, mis polegi tegelikult keelatud ning on arendajale kasumlikum. Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik rääkis, et sellisesse majja korteri ostnud inimestel võib tekkida tülikaid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles