Kolm olulist asja, millele tuleks kodu ostmisel kindlasti mõelda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter Pelgulinnas.
Korter Pelgulinnas. Foto: KV.EE

Sa leidsid endale kinnisvaraporaalist unistuste korteri ja lähed seda varsti vaatama? Enne müügilepingule alla kirjutamist mõtle need kolm asja aga kindlasti läbi. 

1. Võimalikud transpordivahendid

Enne lepingu sõlmimist  vii end kurssi ka sellega, milliste transpordivahenditega sul võimalik liigelda on. Kui su töökoht ja toidupood asuvad kodust vaid jalutuskäigu kaugusel, siis ei ole muret. Kui vahemaad on aga pikemad, siis veendu selles, et sul on auto puudumisel ka ühistranspordiga võimalik liigelda. Kui sul on lapsed, siis on see veel eriti oluline. 

2. Ruumide suurus

Kui sul on näiteks neljaliikmeline perekond, siis minge kõik koos uut kodu vaatama. Kuidas veenduda selles, et köök ei ole teie pere jaoks näiteks liiga väike? Proovige seal kõik koos olla – kui mitmekesi on seal silmnähtavalt ebamugav, siis on ilmselt tegu ebasobiva koduga. Alati on võimalik ruumide planeeringut küll muuta, kuid mõtle, kas sa ikka soovid seda teha.

3. Naabrid

Eelmine elanik ilmselt saab sind selles osas aidata. Korteris või ridaelamus elades on see ilmselt eriti oluline. Kui sinu naabriteks on väikeste lastega pered ja sina eelistad pigem rahu ja vaikust, siis mõtle, kas see on sinu jaoks vastuvõetav. Eriti kui seinad ei ole just kõige helikindlamad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles