Lihtsad viisid, kuidas võõrustajana särada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Pühadehooaeg on lähenemas, sellega seoses muutuvad sagedasemaks ka võõrustamiskohustused – külla sõidavad vanemad või sugulased, sageli jäädakse lisaks õhtusöögile ka ööbima.

Kuidas panna külalised tundma end teretulnuna? Kui sa ei ole just sageli võõrustaja rollis, siis siin on sulle seitse väikest, kuid geniaalset nõuannet.

  1. Tutvusta külalisi. Kui sulle tulevad külla inimesed, kes üksteist ei tunne, ära unusta neid omavahel tutvustada. Leia ühisosa, mis võiks jutulõnga veerema panna, õpetab The Kitchn.
  2. Ole valmis üllatuskülalisteks. Nii ei lähe sa närvi, kui ootamatult mõni alati üksinda pidudel käinud sõber ootamatult kaaslasega tuleb.
  3. Lase oma külalistel end sisse seada. Pikalt reisilt tulnud inimesed soovivad sageli oma asjad ära panna ning end ehk enne söömaasumist vannitoas värskendada. Paku neile seda võimalust, õpetab Apartment Therapy.
  4. Anna kohe alguses teada, kaua pidu kestab. Huvitaval kombel annab lõppkellaaja teadmine külalistele suurema vabaduse. Paljud võivad mures olla transpordi pärast, seega on hea neil teada, kas peavad valmis olema hiliseks taksosõiduks või jõuavad nad ehk viimasele rongile.
  5. Sea endale isiklikud eesmärgid. Pikemate pühadekülastuste ajal võib sageli meelest minna, et tegelikult pole sa oma ema ehk kaua näinud või et sa tahaksid ka õega kahekesi kvaliteetaega veeta. Võta see kindlasti plaanidesse ning ära unusta eesmärki täita!
  6. Austa külaliste toidueelistusi. WikiHow tuletab meelde, et on oluline meeles pidada, kes millele allergiline on ning võimalusel pakkuda erinevaid roogasid, nii et kõhu saavad täis nii vegan kui pähkliallergik, lihasõber kui laktoositalumatu.
  7. Ära iseennast unusta. Empaatiline ja südamlik võõrustaja hoolitseb oma külaliste eest, kuid ei tee seda hambad ristis ega anna hinge tagant ära viimast. Kui sa tunned, et kohustused hakkavad üle pea kasvama, ära häbene võtta enda jaoks aega, õpetab Oprah.com.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles