Mida head kõrvitsast süüa teha? Kiire ja lihtne kõrvitsapasta

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsapasta.
Kõrvitsapasta. Foto: Erakogu.

Kõrvitsahooaeg on käes – kes aga suppi ei armasta, võib teha seda kiirelt valmivat kõrvitsapastat. 

Retsept sobib hästi ka taimetoitlastele ja veganitele. Kes aga liha armastab, võib retsepti täiendada näiteks kana või peekoniga. 

  •  300 ml kõrvitsapüreed
  • pool purki (200 ml) kookospiima
  • viis küüslauguküünt
  • pastat (umbes pool pakki)
  • praadimiseks õli
  • maitseaineid (nt. soola, tšillipulbrit, paprikamaitseainet)
  • peotäit peterselli või basiilikut 

Pane pasta keema (vajadusel järgi pakil olevat õpetust). Samal ajal haki küüslauk ning prae see kuumal pannil vähese õliga. Lisa maitseained, kõrvitsapüree ja sega. Kalla juurde kookospiim ning lase segul mõned minutid väikesel kuumusel õrnalt keeda.

Kurna pasta ning lisa sellele kõrvitsakaste. Sega hulka hakitud petersell või basiilik ning soovi korral maitsesta veel soola-pipraga. 

Kõrvitsapasta. Foto:
Kõrvitsapasta. Foto: Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles