Hämmastav kommunism: küla, kus kõik on võrdselt rikkad, aga asjal on siiski konks

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huaxei küla Hiinas. Keskel küla 50. sünnipäeva auks püstitatud torn.
Huaxei küla Hiinas. Keskel küla 50. sünnipäeva auks püstitatud torn. Foto: SCANPIX

Hiinas asub küla, kus elatakse tõelises kommunistlikus vaimus: kõik on võrdselt rikkad, kuid õhku jääb küsimus, kas kellelgi tegelikult üldse on mingit vara.

Huaxi-nimelise kogukonna rajajaks on Hiina kommunistliku partei esindaja Wu Renabo, vahendab Business Insider. Kunagi vaene põllumajanduspiirkond on tänapäeval äärmiselt rikas kinnine kogukond, mis saab oma raha peamiselt edukast metalli- ja kaubandusärist. 

2000 piirkonnas elava inimese eest hoolitsetakse äärmiselt hästi: neile on tagatud tasuta tervishoid ja haridus, neil on luksuslikud kodud ja autod, pangaarvel vähemalt 250 000 dollarit.

Asjal on muidugi konks, isegi mitu. Huaxi elanikud ei tohi suhelda meediaga. Nad ei tohi mängida hasartmänge ega tarbida narkootikume. Kõik elanikud töötavad seitse päeva nädalas. Kes aga soovib piirkonnast lahkuda, kaotab kõik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles