Õnnetu vana riidekirst ja kummut teevad läbi uskumatu muutumise

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riidekirst enne.
Riidekirst enne. Foto: Erakogu

Taluõuelt vihma käest päästetud riidekirstul ja oksjonilt soetatud puidust kummutil vedas väga, et nad just Joonase kätte sattusid: nii algas nende uus ilus elu.

«Ma olen asjaga veidi tegelenud oma tarkuse põhjal ja endale majapidamisse erinevaid kappe/kirste/kummuteid korda teinud umbes 20 eset. Valisin välja kaks eset, mille puhul vahe enne/nüüd vahel on ehk paremini näha,»  kirjutab meile oma riidekirstust ja kummutist fotosid saatnud Joonas. 

Riidekirst jäi Joonasele ringi sõites lihtsalt ühe majapidamise õuel vihma käes vedeledes silma. «Omanikud olid normaalsed inimesed ning kuna nad kirstuga midagi teha ei osanud, sain selle endale. Kuivades lagunes asi tükkideks. Õnneks läks lihvimine ja kokkupanek hästi. Plekid on taastatud allesolnud juppide järgi,»  kirjutab ta.

Riidekirst enne.
Riidekirst enne. Foto: Erakogu
Riidekirst pärast.
Riidekirst pärast. Foto: Erakogu

Teine on talukummut, mis ostetud osta.ee kaudu Tartust ühe vanakraamiga tegeleja käest. «Jalad treitud uued, samuti lukukatted uued ostetud. Sahtlitega oli kõige rohkem vaeva,»  ütleb mees ise. 

Kummut enne.
Kummut enne. Foto: Erakogu
Kummut pärast.
Kummut pärast. Foto: Erakogu

Nendel mööbliesemetel vedas igal juhul väga: üsna lootusetust seisust päästetuna said neist tõelised pilgupüüdjad. 

Kas sul on samuti kordatehtud mööblit, mida teistele näidata tahaksid? Saada fotod ja lühike kirjeldus aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee. Soovi korral võid jääda anonüümseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles