Kuus lihtsat nõuannet, kuidas nädalas sada eurot kokku hoida (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas.
Hoiupõrsas. Foto: www.flickr.com

Paljud meist mõtlevad, kui tore oleks pisut säästa, aga leiavad samas, et praegusest palgast pole see kuidagi võimalik. Kas oled ikka täiesti kindel?

Veebiportaal ApartmentTherapy soovitab nimelt kokku lüüa praegu nädalas kuluva summa, võtta siis kasutusele kuus alljärgnevat nõuannet ja vaadata, kui palju kulud vähenevad. Nende hinnangul peaks võit iganädalaselt olema umbes sada eurot. Allesjääva raha võid panna kogumishoiusele.

Ära osta kohvi

Kui tead, et tahad päeva jooksul kõvasti kohvi juua ja seda tööl tasuta saada ei ole, ära osta kohvi linnast, vaid tee see endale kodunt kaasa. 

Tee lõuna kaasa

Väljas lõunatamas käimine võtab nädala ja kuu lõikes päris suure osa sinu palgast. Kui pakid lõunaks kaasa eelmise päeva õhtusöögi, säästad märkimisväärselt ka juhul, kui lõuna pärast toitu iga kord pisut rohkem valmistad.

Kapid tühjaks

Selle asemel, et iga päev poes käia ja õhtusöögikraami osta, võta pähe, et ostad minimaalselt ja kokkad seni sellest, mis kodus kapis leidub. Toiduvarusid täienda põhjalikult alles siis, kui ka kuivainekapist on kogu kraam ära kasutatud.

Ära käi üldse väljas söömas

Arvestades, et väljas söömisele kulub väljaspool lõunapakkumisi kusagil 20 euro ringis, tasuks tõsiselt mõelda iga kord, kui seda teha plaanid. Kas kulutus on seda väärt?

Müü kasutut kraami

Vaata oma riidekapp kriitilise pilguga üle: tõenäoliselt saad sealt üht teist näiteks osta.ee-s maha müüa.

Ära kuluta meelelahutusele

Kino, klubid ja muu selletaoline kulutavad igal nädalal suuri summasid. Selle asemel püüa välja mõelda meelelahutusi, millega kulutusi ei kaasne. Mõistagi ei pea sa oma elust tasulist meelelahutust täielikult välja lülitama, lihtsalt mõtle, kui tihti seda endale lubad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles