Tallinna korterite ruutmeetrihind küündib masueelsele tasemele

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elamuehitus.
Elamuehitus. Foto: Postimees/Scanpix

Septembris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1682 eurot, mis on kaheksa protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal ning kõrgeim tase alates 2007. aastast.

Maa-ameti statistikast nähtub, et majandust veab hetkel eratarbimise kasv. Äkilisi tõuse või languseid pole ja ruutmeeter ei kalline kindlasti igavesti, aga praegu on suund jätkuvalt ülespoole.

“Pangad ühest küljest tahavad kinnisvarasektorisse raha anda ja teenida, teisalt kontrollivad eriti hoolikalt arendajate finantseerimist. Eraisik saab laenu lihtsamalt, sest kuskil elama peab ja kodu eest jäädakse harva võlgu. Samas teise kodu ostmiseks küsib pank pigem investeerimis-, mitte kodulaenu intressi, sest risk on palju kõrgem,” ütleb 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter.

Septembris müüdi Tallinnas 742 korterit, mis on üheksa protsenti enam kui aasta tagasi samal perioodil. Kalleim, Vanalinnas asuv korter müüdi septembris 700 000 ning odavaim 3800 euroga.

Septembris müüdi Tallinnas 30 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kolme võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 1,2 miljoni ning soodsaim 5000 euroga.

Möödunud kuul müüdi 10 elamumaa krunti, mis on ühe võrra rohkem kui augustis. Kalleim hoonestamata krunt müüdi 170 000 ja odavaim 13 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles