Tuntud firma gaasipliidid võivad põhjustada plahvatuse (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasileke võib põhjustada plahvatuse.
Gaasileke võib põhjustada plahvatuse. Foto: Peeter Langovits

Gaasiühendusliitmiku probleemide tõttu on plahvatusohtlikud ajavahemikus 2009 jaanuar kuni 2011 oktoober toodetud gaasipliidid.

Teatud asjaoludel võib gaas välja pääseda ja üliharvadel juhtudel tekkida plahvatusoht, teatas tuntud kodumasinatootja Bosch oma ohutusteadandes. Viga avastati eraldiseisvatel gaasipliitidel.  Ettevõte pakub antud seadmete omanikele ühendusliitmiku tasuta asendamist, seda teeb serditud hooldustehnik.

Bosch palub nende gaasipliitide omanikel kirjutada üles seadme tüübisilt (sahtliga mudelil asub see sahtlis, ilma sahtlita mudelil ahjus). Võimalikku ohtlikkust saab kontrollida veebilehelt www.gascookingsafety.com või telefonilt 633 7007.

Ettevõte paneb inimestele südamele, et võimaliku ohu vältimiseks, kuni ühendusliitmiku asendamiseni, tuleb pliidid gaasivõrgust välja lülitada ja neid ei tohi kasutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles