9 ideed, mida perega sügisesel nädalavahetusel ette võtta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Sügis on mõnus aeg oma  perega igasuguste põnevate ja kõigile asjaosaliste jõukohaste tegevuste proovimiseks. Siin on sulle 9 ideed, mida eesootavate nädalavahetustega peale hakata.

Korjake õunu (ja tehke mahlaks!) 

Kui lihtsalt vabas õhus jalutamine tundub igavavõitu, otsige mõni aed, kus volilt õunu korjata võite: minge appi vanavanematele, sõpradele või, kui olete eriti õnnelikud oma õunaaiaga inimesed, astuge lihtsalt uksest välja. Korraldage õunakorjamisvõistlusi ja pressige õunad mahlaks, keetke moosiks, sööge niisama, viige keldrisse hoiule ja tooge osa tuppa.

Küpsetage midagi, mis maitseb nagu sügis

Nendest tuppatoodud õuntest saate valmistada ühe suurepärase sügisese kaneelilõhnalise ja õunamaitselise koogi. Või kui kodus juhtub olema kõrvitsat, tasub proovida hoopis kõrvitsaküpsetisi.

Viige naabrile kooki

Paljud eestlased suhtlevad oma naabritega palju vähem kui võiks. Ükskõik, kas elad oma majas  või korteris, võtke nädalavahetusel ette ja küpsetage perega kook naabritele. Viige see neile ukse taha või kutsuge neid endale külla.

Külastage sügislaatasid

Ei, need pole sugugi ainult tüütud rahvahulga seas trügimised. Võtke kätte ja külastage mõnda: varuge talveks küüslauku ja mett, ostke häid hoidiseid ja patsutage  taluloomi.

Tehke viimane aiapidu

Mis siis, et ilmad on õues juba külmavõitu: kütke saun kuumaks, kutsuge sõbrad õue grillima, käige pärast ühiselt saunas ja lõpetage õhtu toas õunakooki süües.

Kaunistage kodu

Eestlasele on kodu sügiseks kaunistamine võõras, ameerikalik traditsioon, mida tegelikult ei pruugiks iga hinna eest vältida. Mõned lilleseaded toas ja õues, mõned kogu perega meisterdatud sügispärjad või muu taoline mõjub pimedal külmal ajal väga hästi.

Tehke perepilte

Raske on leida teist perepildistamiseks nii sobivat aega kui seda on lehtede langemise periood. Kasutage seda ära ja tehke kauneid perepilte, kas siis professionaaliga või omal käel.

Röstige kõrvitsaseemneid

Sest need on  lihtsalt nii maitsvad ja tervislikud.

Korjake käbisid ja pange kuivama

Sest aeg jõulukaunistuste meisterdamiseks pole enam  üldse mägede taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles