Kas istutada lillesibulaid käsitsi, korviga või istutajaga

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansaplanti aiandusekspert Eevi Haav-Reemets näitab, kuidas käib spetsiaalse istutajaga lillesibulate mahapanek.
Hansaplanti aiandusekspert Eevi Haav-Reemets näitab, kuidas käib spetsiaalse istutajaga lillesibulate mahapanek. Foto: Tairo Lutter

Ilma muruniidukita ehk käsitsi muru niitmist ei viitsi ilmselt enam keegi ette võtta. Ometi, kunagi seda tehti. Kuna inimesed on mugavad, siis läheb võib-olla samamoodi ka lillesibulate istutamisega – milleks teha näpud mullaseks ja kaevata auk käsitsi, kui spetsiaalne istutaja teeb selle sinu eest ära. 

Praegu on täpselt õige aeg tulbisibulad mulda panna. Võimalusi selleks on mitu – käsitsi, istutuskorviga või spetsiaalse lillesibulate istutajaga. Selleks, et teada saada, millised on ühe või teise plussid, miinused ja kas lillesibulate istutaja ostmine on üldse vajalik, proovisime kõik moodused läbi.

Käsitsi istutamine on kõige levinum viis lillesibulaid maha panna. Hansaplanti aianduskeskuse tootegrupijuhi Eevi Haav-Reemetsa sõnul on käsitsi istutamise üks eeliseid just see, et peale lillesibulate ei ole midagi muud vaja. Abivahendina võib kasutada kühvlit, kuid sobiva augu võib vabalt mulda kaevata ka käsitsi. Kuna tulbisibulad tuleb istutada vaid 10–12 cm sügavusele, siis erilist vaeva see ei nõua. Tuleb lihtsalt pisike auk kaevata, panna sibul sinna sisse ja seejärel muld jälle peale ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles