3 lihtsat nippi, kuidas muuta oma pisikene kodu visuaalselt suuremaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Home & Design/Scanpix

Selleks, et su kodu tunduks avaram ja suurem, ei ole tingimata juurde vaja ruutmeetreid  – piisab ka mõnest lihtsast nipist. 

Ära kata oma aknaid paksude kardinatega

Naturaalne valgus muudab toa automaatselt suuremaks. Loobu üleüldse kardinatest või eelista heledaid ja pisut läbipaistvast kangast aknakatteid. 

Värvi oma koduseinad heledat värvi

Miks on Skandinaavia stiilis kodud heledates toonides? Kuna Põhjamaades on pikad talved ja vähe päevavalgust, tuleb asja tasakaalustada helge ja heleda koduga. Võõpa oma seinad valgeks ja sa näed, et ruum muutub silmnähtavalt avaramaks. 

Korista kõik üleliigne

Mida vähem erinevaid dekoratiivesemeid ja nipsasjakesi, seda suurem tundub ka tuba. Paljudel inimestel on keeruline oma asjadest loobuda, kuid tegelikult ei tee kasutute asjade kuhjamine kellelegi head. Vaata oma kodu kriitilise pilguga üle ja vii taaskasutusse kõik asjad, mida sa näiteks viimase kahe aasta jooksul kasutanud ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles