Spetsialist selgitab: kes siis ikkagi maksab üürikorteri maakleritasu? (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petturid püüavad tegutseda ka üüriturul.
Petturid püüavad tegutseda ka üüriturul. Foto: Panther Media/Scanpix

Tõsiasi, et korteriomanikud veeretavad tihti maakleritasu maksmise üürniku kaela, tekitab palju pahameelt. Kelle kanda see kohustus siis jääma peaks?

Kinnisvaraportaali KV.EE portaalijuht Tarvo Teslon ütleb, et maaklerite vahendatud üürikorterite hinnale lisandub tõesti maakleritasu. «Kuna kortereid on täna vähem kui soovijaid, ei ole omanikud huvitatud maakleritasu maksmisest. Küll on maaklerid huvitatud vahendamast üürikortereid ja küsivad siis tasu üürniku käest. See on nii toiminud ligi 20 aastat ja ilmselt ei muutu,» tõdeb ta.

Samas tekitab säärane olukord üürnikes tihti tõsist pahameelt, nii et mida siis teha? Teslon ütleb, et maakleritasu maksmist on mingitel juhtudel võimalik siiski kas vältida või vähendada. Proovida tasub järgmist: 

  • Esitekst tingi maakleriga tasu osas. See võib õnnestuda, kui kohe järgmist üürisoovijat korteri ukse taga ei oota.
  • Teiseks otsi «otse omanikult» kuulutusi, nendele reeglina vahendustasu ei lisandu.

Milliseid kogemusi on sul vahendustasu maksmisega? Kas oled üürnikuna selle tasunud või maksmisest keeldunud? Kas sul on õnnestunud tingida?
Jaga oma kogemust kommentaarides, aadressil kodu@postimees.ee või meie Facebooki-lehel

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles