Fotod: näruses seisus odav tugitool saab vapustava välimuse

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugitool enne.
Tugitool enne. Foto: http://isetegemishoolik.blogspot.com.ee/

Juhusliku internetiotsinguga Haapsalu vanakraamipoe veebiküljelt leitud rääbakas seitsmeeurone tugitool sünnib ümber tõeliseks kaunitariks.

Teadmine, et üks säärase välimusega tugitool saab tema kodus kord olema, oli Irmal juba ammu. Selle tegemiseni jõudis ta lõpuks aga täiesti juhuslikult, kui internetis ringiuidates täpselt õige tugitool ette jäi ja tuttava abiga Haapsalust Tallinnasse toimetatud sai. 

Tool pärast.
Tool pärast. Foto: Irma Estra

«Hakkasin siis vaikselt mõttes disainima, kuhu tuleb kangas ja kuhu tuleb tikand. Päris lõpliku tulemuse jätsin jälle jooksva valmimise käigus kujunevaks, aga need paar kohta, kus mul selge pilt oli, et tikand tuleb, mõõtsin ära ja hakkasin tegema,» kirjutab Irma. 

Esmalt tuli muidugi põhjalikult lammutada ja vana kangas maha saada. Õnneks oli tool ise üldiselt tugeva konstruktsiooniga ja korralik, oma aja olid ära elanud vaid istmeporoloon ja tooli papist küljed.

Tool pärast.
Tool pärast. Foto: Irma Estra

Võib vist julgelt öelda, et kõige keerulisemaks etapiks sai Irmale õigete, omavahel hästisobivate kangaste leidmine. Kui see mure lõpuks lahendatud, läks kõik edasi üsna lihtsalt. 

Milline täpsemalt oli selle tugitooli tee inetust pardipojast kohe eriti uhkeks luigeks, saab lugeda Irma blogist

Kas sinugi kodus leidub mõni ise kordatehtud mööblitükk, mida tahaksid teistele näidata? Kirjuta meile selllest aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles