Vaata, kuidas värvid sisekujunduses meie iseloomu mõjutavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinine sein.
Sinine sein. Foto: www.flickr.com

Igal värvil on oma kindel tähendus ja mõju ning kohad, kuhu need sinu kodus sobivad ja kuhu sugugi mitte. Kuidas neid siis kasutada?

Ajakirja HouseBeautiful veebiväljaanne annab nõu.

1. Oranž. Oranž suurendab enesekindlust ja lisab väljendusjulgust. Kasuta seda oma kodus, kui soovid end nooremana tunda. See on rõõmsameelsuse ja hea tuju värv, mida võib aktsendina lisada nii töötuppa, kööki kui lapse tuppa.

2. Sügavsinine. Kui oled kehv otsustaja ja kipud kõhklema, kasuta julgelt sügavsinist värvi. Seda võib su kodus leiduda aksessuaaridena, aga vabalt võib ka kõik toa seinad sügavsiniseks võõbata. 

3. Roheline. Roheline on värskuse, uute alguste ja kasvu värv, looduse põhitoon. See soodustab heaolu, nii vaimset kui materiaalset, nii et kasuta seda oma kodus, kui sinu elus on ebakõlasid või punkte, millega sa pole rahul. Võõpa roheliseks toolid, köögimööbel või kohvilaud.

4. Helelilla. See värv aitab lahendada suhteküsimusi ja suurendab inimlikku suhtumist teistesse ja iseendasse. Helelillat saab elamisse tuua pleedide, lilleseadete ja muude väiksemate aksessuaaride abil.

5. Helesinine. Kui kipud olema ärev ja rahutu, on helesinine sinu koju täpselt õige värv. See suurendab hea- ja rahulolutunnet, muudab enesetunde helgeks ja kergeks ja ergutab suhteid. Eriti hästi sobib helesinine magamistuppa: muretse seda tooni voodipesu, mõni mööblitükk või võõpa seinad siniseks.

6. Erkpunane. Selle värviga ei tasu kodus küll liiale minna, sest siis hakkab see väsitama. Kuid selleks, et lisada julgust, enesekindlust ja kartmatust, sobib see vähesel määral sinu koju suurepäraselt. Vali punased kardinad, punane vaip või diivanipadjad.

7. Kollane. Kollane on suurepärane abiline neile, kel on raske keskenduda. See aitab pea klaariks saada ja mõista, mis on oluline. Võõpa kollaseks seinad, vali kollane mööbel või tekstiilid.

8. Roosa. Õrn ja rahustav roosa on mõistagi armastuse värv. See aitab väljendada oma emotsioone ja soodustab paaridevahelist õrnutsemist. Hästi sobib roosa värv seega magamistuppa, aga naistel tasuks enne seinte roosaks võõpamist kaasaga nõu pidada, kas see ka teisele poolele vastuvõetav on.

9. Sügavpunane. See värv ergutab kirgi. Kui sul on raske teisi endale ligi lasta, kasuta kodus tumepunast. See võtab müürid maha ja soodustab tihedat suhtlust, intesiivseid tundeid ja armastust. Hästi mõjuvad punased lambivarjud, tekstiilid.

10. Mündiroheline. See selge värske värv on rahustav ja lõõgastav. Sobib hästi magamistuppa, kui sul on raskusi uinumise ja magamisega. Hangi näiteks mündiroheline voodipesu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles