Põnev põhjus, miks küüslaugukoori ära ei tohiks visata (2)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: www.flickr.com

Kas oled kunagi kuulnud, et küüslaugu vaat et kõige väärtuslikum osa on selle koored? Vaata järele, miks see nii on!

Selgub nimelt, et valge küüslaugu koortest valmistatud tee on suurepärane võimalus nooruse säilitamiseks, vahendab veebiportaal pora.ru. Selleks, et teed valmistada, tuleb alati küüslauku koorides säilitada kõik koored ja kestad ning nendest siis tee valmistada. Selleks läheb vaja peotäit koori ja keenud vett, millel keemise järel ja enne koortele valamist lastakse kolm minutit jahtuda.

Enne joomist peab tee täielikult jahtuma - selleks kulub kuus kuni kaheksa tundi. Mingil juhul ei tohtivat teed juua enne, ka leigena mitte, rääkimata siis soojast joogist.

Joogi tarbimisel on meeste ja naiste vahel selge erinevus: mehed peaksid säärast jooki tarbima iga kuu 10. kuni 20. kuupäevani, naised seevastu 20. kuni 30. kuupäevani. Joogi mõju avaldub üsna ruttu: peagi märkad, kuidas nahk näeb välja noorem, selgem ja puhtam.

Teadlased väidavad, et peamiseks põhjuseks, miks küüslaugukooretee sedasi toimib, on koortes sisalduvad antioksüdandid - sellised, mida küüslauguküünes endas ei leidu. Samuti sisaldub neis suurel hulgal erinevaid noorendava toimega vitamiine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles