Mida teha õuntega, mis enam söögiks ei kõlba?

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Käes on õunahooaeg ning paljude koduaedu on tabanud lausa õunauputus. Õuntest saab teha mahla, moosi ja õunakooki, kuid sellest hoolimata jääb inimestel tihtilugu suur osa õunu ikka üle. 

Oluline on meeles pidada seda, et tegemist on biolagunevate jäätmetega ja neid ei tohi panna mingil juhul olmejäätmete mahutisse.

Üks võimalus on õunad, mis enam söögiks ei kõlba või on lihtsalt üle, komposteerida. Nii saab hoida kokku jäätmekäitluskulude ja näiteks lillemulla ostmise pealt.

Teine võimalus on oma üleliigsed õunad vedada mõnda lähedal asuvasse jäätmekeskusesse. Näiteks Tallinna jäätmekeskus pakub teatud piirkondades (Põhja-Tallinnas, Kesklinnas, Haaberstis ja Kristiines) ka eraldi õunte väljavedu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles