200 aastat tühjana seisnud maamaja saab lõpuks uued elanikud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haddon Hall.
Haddon Hall. Foto: Kuvatõmmis videost

Kuidas seada elamiseks korda maja, mis on viimased 200 aastat tühjana seisnud? Üks perekond tegi selle teekonna läbi.

Haddon Halli nimeline maja asub Bakewellis Suurbritannias ja selle ajalugu on muljet avaldav: osa hoonest pärineb suisa 11. sajandist. Väärika ajalooga maja on küll kasutatud paljude ajalooliste draamade (näiteks «Jane Eyre», «Uhkus ja eelarvamus», «Printsessi päevikud» jt) võttepaigana, kuid viimased elanikud kolisid hoonest välja 200 aastat tagasi, vahendab Daily Mail. 

Nüüd on Edward Manners, tema naine ja kaks poega lähiajal majja sisse kolimas. «Ma ei liialda, kui ütlen, et esimesed kolm aastat imesin siin tolmu. Eelmisel aastal pesin aknad, neid pesti viimati ligi 30 aastat tagasi,» ütleb Edwardi abikaasa.

Edwardi naine ongi end viimastel aastatel täielikult uhke lossi taastamisele pühendanud, sest tänapäevaste mugavuste sobitamine ajaloolise hoonega on paras peavalu, mis nõuab täit keskendumist. Lisaks on vaja muuta hoone hubaseks paari kaheaastastele kaksikutest poistele. Vanemad naljatavad juba, et tõenäoliselt on lastele vaja külge panna jälgimisseade, et neid suures majas üldse üles leida saaks.

Rohkem pilte leiab Daily Maili kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles