8 asja, mis peaks 30. eluaastaks olema iga naise riidekapis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garderoob.
Garderoob. Foto: www.flickr.com

30. eluaastaks võiks igal naisel ideaalis olla korralik riidekapp või garderoob, mis põhjalikult organiseeritud. Vaatame järele, mis selles leiduma peab.

Juhiseid jagab Elle Decor:

Hea valgustus

Olgu tegu kapi või garderoobiga, kuhu sisse astuda saab, korralik valgustus, mis valgustab hästi kapi sisu, peab igal juhul olemas olema. Tavalise riidekapi korral kaalu kapi ülaserva külge kinnitatavaid valgusteid.

Süsteem jalanõude jaoks

Selles vanuses ei tohiks su jalanõud vedeleda laiali jalatsiriiulis ja esikukapis. Nende jaoks peaks olema loodud selge süsteem ja hoiustamiskoht. Hästi sobivad näites ühesugused karbid või kangast riputatav riiul.

Koht käekottidele

Käekotid ei peaks teenistusest vabal ajal rippuma esikunagis, sees viimase poole aasta poetšekid ja kasutatud pabersalvrätid. Iga kord pärast kasutamist tuleks kott tühjaks teha, puhastada ja riiulis kindlasse kohta panna. Ideaalne oleks üks riiul koti kohta. 

Üleüldine süsteem

Kogu riidekapis või garderoobis peaks valitsema mingi üldine loogiline süsteem, mis aitaks sul mugavalt riietuda: alustades pesust ja liikudes välimiste riidekihtide poole.

Sahtlijagajad

Suurepärane lahendus, kui sul niisama on raske riidekapi sahtleid ja riiuleid korras hoida.

Peegel

Peegel ei pea olema tingimata kapi küljes (kuigi ukse välis- või sisekülg on sellele suurepärane koht), aga riidekapi lähedal kindlasti. Ka peegel peab olema hästi valgustatud, et riietudes täpselt näeksid, kuidas miski istub.

Lõhn

Riidekapis võiks kindlasti olla mingi (looduslik) lõhnastaja, näiteks lõhnapärlid, mis muudavad riietumise mõnusaks hästilõhnavaks rituaaliks. 

Korralikud riidepuud

Aeg on unustada keemilise puhastuse traadist  riidepuud ja olukord, kus riputustorul ripuvad kõrvuti kõikvõimalikud erinevad lahendused. Riidepuud võiksid praeguses vanuses ikka juba kõik ühesugused, korralikud ja kvaliteetsed  olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles