Viis üllatavat põhjust, miks kodu hubane ei tundu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interjöör.
Interjöör. Foto: www.flickr.com

Suures tuhinas kodu ruttu valmis kujundada võid kogemata teha  valikuid, mis muudavad kodus  olemise äärmiselt ebamugavaks. Vaata, mida tingimata vältida tuleks.

Massiivne, raskepärane mööbel

Suured mööblitükid võivad sisustuses väga väsitavalt mõjuda, seda eriti siis, kui ruum, kuhu massiivsed  esemed paigutatud on, ise väga suur ei ole. Selle vastu aitab, kui valida kõrgematel jalgadel mööblitükid, mis laseks õhul vabalt liikuda.

Vale värv

Kas teadsid, et seinavärv mõjutab  märkimisväärselt sinu tuju? Näiteks võib punane värv tekitada tigedust, kollane närvilisust ja nii edasi. Kui tunned, et värvivalikuga on midagi nihu, vali uueks värviks heledad, neutraalsed toonid. Need on alati kindla peale minek.

Kataloogikodu

Kui sisustad oma kodu viimase IKEA kataloogi piltide järgi, ei tunne sa tulemusega tõenäoliselt mingit erilist sidet. Kodu peaks olema koht, kus tunned end hästi ja puhkad tõeliselt välja. Kui see pole aga isikupäraselt sisustatud, jätab see sind  täiesti külmaks. Seepärast pea sisustades silmas, mis sulle endale tegelikult meeldib, mitte niivõrd seda, mis parasjagu moes on.

Nurkade tähelepanuta jätmine

Kui tuba on sisustatud nii, et kõik nurgad on tühjad, mõjub ruum inimesele rõhuvalt. Kui tunned end kodus ebamugavalt, vaata üle, kas nurgad on sisustatud. Kui ei ole, võta ses suhtes  midagi ette. Nurkadesse paigutamiseks sobivad hästi näiteks suured toalilled, tugitoolid ja muu taoline.

Segadus

Kui su kodus on liiga  palju asju, ei lase see lõõgastuda ja end vabalt tunda. Vaata kriitilise pilguga ringi ja mõtle järele, kui paljusid sinu elamises leiduvaid asju sul tegelikult vaja on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles