7 asja, mida kindlasti vannitoas hoida ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba.
Vannituba. Foto: www.flickr.com

Kuigi suur osa meist on harjunud kõiki neid asju vannitoas säilitama, tuleks neile tegelikult uus asukoht leida. 

Jumestusvahendid

Kõiki jumestusvahendeid tuleks hoida kuivades tingimustes ja toatemperatuuril. Arvestades pesuruumis levivat niiskust ja pidevalt kõikuvat temperatuuri, pole see kindlasti parim koht kosmeetika hoiustamiseks.

Ravimid

Täpselt sama põhjus: niiske ja kõikuva temperatuuriga keskkond  ei sobi ravimitele kohe mitte kuidagi. Säilitustingimuste mittetäitmine vähendab ravimite toimet.

Niiskuskindluseta elektroonika

Kindlasti on vannis muusika kuulamine mõnus viis lõõgastumiseks, aga kui su raadio pole niiskuskindel, ära paiguta seda märgadesse tingimustesse.

Raseerija varuterad

Raseerija terad lähevad niisketes tingimustes rooste, nii et hoia varuterasid kindlasti väljaspool vannituba ja kuivata vannitoas hoitavat raseerijat pärast iga kasutuskorda.

Ehted

Pesemise ajaks eemaldatud  sõrmused ja kõrvarõngad  võivad mõistagi vannitoariiulil mõne hetke oodata, aga kui sa ei plaani neid pärast kohe kanda, vii nad hoiule vannitoast kaugemale. Niiskus rikub kõiki ehteid, eriti aga  metallist isendeid, mis hakkavad oksüdeeruma.

Rätikud

Kuigi sisustusajakirjad soovitavad efektse vannitoa loomise huvides just saunalinad vannitoariiulisse laduda, pole see siiski hea mõte. Niiskesse ruumi ladustatud kanga vahel  on suurepärane kasvukoht hallitusele ja bakteritele. Saunalinad, mis parasjagu kasutusel pole, oodaku oma järge ikka vannitoast väljaspool.

Küünelakid

Küünelakid säilivad kuni kaks aastat, aga seda vaid juhul, kui sa hoiad neid toatemperatuuril. Vannituba (ega ka paljudele harjumuspärane külmik!) seega mingil juhul ei sobi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles