Viis asja sinu kodus, mida sa tõenäoliselt unustad tihti puhastada

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: popsugar.com

Su kodu võib tunduda pealtnäha korras ja puhas – mööblil tolmu ei ole, põrandad läigivad, voodi on alati tehtud ja WC-pott särab puhtusest. On üsna tõenäoline, et mõned olulised kohad on sul aga täiesti kahe silma vahele jäänud. 

  • Kardinad

Millal sa viimati oma kardinaid pesid või puhastasid? Tegelikult tuleks neid tolmuimejaga puhastada iga paari nädala tagant, sest siis ei imbu tolm kanga kiududesse. Kui sul on aed, siis vii oma kardinad vahel ka lihtsalt õue tuulduma. Pesta tuleks kardinaid üks-kaks korda aastas. 

  • Dekoratiivpadjad 

Voodis olevate patjade katteid vahetavad inimesed tihti, aga diivanil olevaid dekoratiivpatju kiputakse kahjuks unustama. Kui sa puhastad tolmuimejaga põrandaid, võta ette ka dekoratiivpadjad. Mõne aja tagant viska need ka pesumasinasse. 

  • Prügikast

Sa viisid prügikoti välja, aga sinu köögis on ikka ebameeldiv lõhn? Asi võib olla prügikastis, mis on toidujäätmetega koos. Puhasta prügikasti vähemalt korra nädalas.

  • Nõudepesumasin

Kui masin on must, siis ei pruugi ka nõud pestes puhtaks minna. Klaasid jäävad tuhmid ja nugadel-kahvlitel on pärast pesu koledad veepritsmed. Et seda vältida, vala kahe-kolme kuu tagant oma nõudepesumasina põhja äädikat ning pane masin tööle programmiga, kus on temperatuur kõige kõrgem.

  • Uksenupud

Uksenupud on sinu kodus kahtlemata ühed räpasemad kohad. Puhasta neid vähemalt korra nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles