Majaomanik pihib: tegin 4 lihtsat muutust ja säästan üle 800 euro kuus (5)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: AIVAR AOT

Newyorklanna Jacquelyn Smith pihib Business Insideris, kuidas pärast majaostu otsustasid nad mehega raha kokku hoidma hakata. Kust ja kuidas ja kui palju nad siis säästavad?

1. Lõuna tööle kaasa

Varasemalt oli kummalgi abikaasal komme haarata midagi kerget, kas toekam võileib või salat töökoha lähedal asuvast kohvikust. Lõunasöögile kulutas kumbki 9,75 eurot päevas, viie tööpäevaga kulus 97.50 eurot ning kuus läks ainuüksi tööpäevalõunatele 429 eurot.

Nüüd ostavad nad lõunasöögimaterjali poest ja pakivad karbikesega kaasa - nädalas kulub sellele 22 eurot. Isegi kui nad mõnel päeval väljas söövad, kulub tööpäevalõunatele nüüd 182 eurot kuus, sääst 248 eurot.

2. Tee kodus süüa

Kuna nende varasema Manhattani korteri imetilluke köök suuremat kokkamist ette võtta ei lubanud, tellisid nad tihti toidu koju või sõid väljas. Nädalas kulus toidule 133 eurot, kuus tervelt 585 eurot.

Nüüd käivad nad küll korra nädalas väljas söömas, aga ülejäänud kordadel teevad ise kodus süüa ja nädala toidukorv poest tuues läheb maksma 44 eurot, kulutades kuus toidule 195 eurot - sääst 390 eurot.

3. Spordiklubi asemel harjutused kodus

Varem käisid nad end jõusaalis vormis hoidmas - üks maksis liikmemaksu kuus 44, teine koguni 89 eurot. Nüüd said nad odavalt mõned spordivahendid koju osta, samuti aitavad vormi hoida aiatööd: kokkuhoid 133 eurot kuus pluss bensiiniraha, mis kulunuks jõusaali sõitmisele.

4. Hakka raamatukogus lugejaks

Kuna mõlemad sõidavad rongiga töölt koju üle tunni, tahavad nad midagi lugeda: kuus ostsid nad 60 euro eest e-raamatud ning 27 euro eest trükitud kirjavara. Nüüd otsustasid nad selle asemel raamatukogu liikmeteks hakata ja säästavad 87 eurot kuus.

Kokku säästavad nad 860 eurot kuus, mis pannakse maja tarvis tallele - naise sõnul on hea, kui eksisteerib mingi väike rahasumma, mis võimaldab vajaduse korral näiteks remonti teha.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles