10 sisustusideed, mida koristades kibedasti kahetsema hakkad (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisustamine.
Sisustamine. Foto: www.flickr.com

Paljud kaunid sisustusideed toimivad tegelikkuses ainult ajakirjas, sest kodus, kus inimesed igapäevaselt elavad, muudavad need koristamise täielikuks peavaluks. Väldi neid!

Serveerimisnõud riiulis

Pea meeles, et sa pead neid iga kord enne kasutamist loputama ja kuivatama. Iga kord. Tekib kiusatus riiulitele uksed ette lüüa, kas pole?

Lae alla riputatud potid-pannid

Kahtlemata on neile mugav ligi pääseda, aga kujutle kogu seda tolmu ja rasva, mis tihedas kasutuses olevas köögis neile kogunema hakkab. Leiad äkki mõne parema panipaiga?

Seinale riputatud pannilabidad ja muu säärane

Toimib vaid profiköögis, kus kokad oma toiduvalmistamisriistu igapäevaselt kasutavad ja puhastavad. Koduköögis jällegi ideaalne tolmumagnet.

Magnetiga maitseainetopsid

Jah, need on väga armsad ja kindlasti ka praktilised, kui arvestada ruumisäästuargumenti, aga ikkagi see tolm! Arvesta, et pead neid iganädalaselt tolmulapiga nühkima.

Kunstlilled

Kvaliteetsed kunstlilled on kahtlemata väga tänuväärne dekoreerimiselement, aga seda pigem kellegi teise kodus, keda ei häiri mõte tohutust tolmukogusest, mida õitest võimatu eemaldada on.

Riiulid

Mida vähem riiuleid, seda vähem tolmu ja pidevat tolmupühkimist või siis lihtsalt selle eiramist. Ka raamatud võiksid käia pigem klaasustega kappides, mitte lahtistel riiulitel.

Padjakuhilad vooditel

USAst on meie mailegi jõudnud komme kuhjata voodisse hulganisti patju. Näeb hubane välja, aga tegelikult, tolmulestade ja muu leviku vältimiseks, võiks voodis olla pigem võimalikult vähe asju. 

Rikkalikud kardinad

Rohkest kangast valmistatud volangidega massiivsed kardinad võivad sinu maitsemeelega ideaalselt klappida, aga paraku on ka need kohutavad tolmumagnetid. 

Polsterdusega voodipeats

Hullem variant kui padjakuhilad voodil, sest erinevalt patjadest ei saa sa voodipeatsit pesumasinasse visata. Eelista puitu või muud puhastatavat materjali.

Avatud garderoob

Minimalistlikus eluruumis on äärmiselt popp kasutada avatud garderoobi, kus riidepuudel ripuvad üksikud valitud riideesemed. Need esemed tolmuvad aga väga kergesti, nii et mõtle, kas see on ikka lahendus, mis sulle sobib.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles