Kaheksa nippi, kuidas vabastada oma kodu negatiivsest energiast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollane värv interjööris, korralik tuulutamine ja üliliigsest vabanemine peaks viima kodust halva energia.
Kollane värv interjööris, korralik tuulutamine ja üliliigsest vabanemine peaks viima kodust halva energia. Foto: SCANPIX

Sulle tundub, et kodu on negatiivset, seisvat energiat täis? Anname sulle kaheksa nippi, kuidas sellest vabaneda!

1. Tuuluta tube, klopi padjad ja tekid

Värske õhk teeb tervisele head ja võitleb samal ajal ka negatiivse energia vastu.

2. Tossuta viirukit, aroomiõlisid või kadakat

Viirukid ja aroomiõlid jätavad ruumi meeldiva lõhna ning juba vanarahvas teadis, et kadakasuits viib majast halva energia.

3. Vabane katkistest asjadest

Su kodus on katkist kraami, mille parandamist plaanisid? Kui tegemist pole just millegi eriti väärtuslikuga, vabane sellest parem. Katkised asjad koguvad ja säilitavad halba energiat.

4. Kraami korralikult ja vabane üleliigsest

Kui su kodu on maast laeni üleliigset träni täis, kogub seegi halba energiat. Müü maha, anna ära või viska minema. Korista toad.

5. Kasuta interjööris kollast

Just kollane värv pidavat olema see, mis neutraliseerib halba energiat. Pealegi on ookerkollane valitud tänavuseks trendivärviks, koos pehme, pastelse roosaga kasutades muutub ooker pehmemaks, naiselikumaks, kombineerides aga jahedate siniste toonidega, muutub see maskuliinseks ja konkreetseks.

6. Ei mingeid teravaid nurki

Feng shui kohaselt tuleks oma kodus niipalju kui võimalik, teravatest nurkadest loobuda. Nii et vali parem ümmargune või vähemalt ümarate nurkadega söögilaud.

7. Rohkem ümaraid peegleid

Mida rohkem majas peegleid on, seda parem - aga need võiksid olla pigem ümarad.

8. Pigem neutraalne, rahulik värvigamma

Pehmed pastelsed pooltoonid loodusest on Eestis aina enam populaarsust koguva Skandinaavia stiili märksõnadeks. Peamised värvid, mida seal kõige enam kasutatakse, on valged, murtud valged ja hallid toonid.

Magamistoas peetakse sobivaimateks rahulikumaid toone. Ka võib magamistuba teistest ruumidest hämaram olla. Nii võib magamistoas olla kontrastseinaks hoopis hele toon ning ülejäänud seinad viimistleda pehmete tumedamate kakao, latte, vanaroosa, hallikassinise või mõne muu rahuliku tooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles