Sügis üüriturul: palju maksab Tallinna odavaim üürikas?

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna odavaim üürikas - tuba ühikatüüpi majas Pelgurannas, Puhangu tänaval.
Tallinna odavaim üürikas - tuba ühikatüüpi majas Pelgurannas, Puhangu tänaval. Foto: KV.EE

Üürikorteritest on praegu nõutuimad kuni 400 eurot maksvad pinnad, mis on seletatav tudengite koduotsingutega, vahendab Uus Maa Kinnisvarabüroo Kadrioru büroo juhataja Margit Sild.

Enam kui 500-eurose kuuüüriga kahetoalisi kortereid on Silla sõnul pakkumises palju ja nendesse üürilise leidmine võtab kauem aega. Ka päris suuri kortereid otsitakse, aga nõudmised neile on aina tõusnud – sisu peab olema kvaliteetne, kaubeldakse ka hinnas ja tingimustes.

Foto: KV.EE

Tallinna kõige odavam omaette üürikorter portaalis kv.ee on 12 m2 suurune tuba Pelgurannas Puhangu tänaval ühiselamutüüpi majas. On olemas külmik, külmkapp, televiisor, uus kööginurk, ent pesemisvõimalust pole - üüri küsitakse 160 eurot kuus.

Sügisene üürihooaja tippaeg on käes, kinnitab ka portaali kv.ee juhataja Tarvo Teslon. Nõudluse kõrval kasvab aga ka pakkumine ja see ei lase üürihindadel kerkida.

Viimase aasta-kahe jooksul on üürikorterite pakkumine Tesloni sõnul vaikselt kasvanud. Üüripakkumist suurendavad eelkõige eraisikutest üüriinvestorid, kes soetavad kortereid väljaüürimiseks nii uusarendustes kui ka vanemates elamutes. Juulis pakuti portaalis kv.ee Tallinnas üürile keskmiselt 841 korterit.

«Osalt on üüriinvestorid sellegi taga, et korterite ostu-müügiturg püsib aktiivsena. Mõningad kinnisvaraarendajad julgevad väita, et neilt ostetakse isegi kuni 20 protsenti kortereid eesmärgiga üüriäris osaleda,» kirjeldas Tarvo Teslon üüriturul toimuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles