Viis üllatavat põhjust, miks su kodu tegelikult nii raske korras on hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrastatud kapp.
Korrastatud kapp. Foto: www.flickr.com

Kuigi suur osa su kodus veedetud ajast kulub kraamimisele, on elamine ikka segamini. Põhjus võib peituda selles, et teed enesele märkamatult mitmeid vigu. 

GoodHousekeepingu spetsialistid tõdevad, et paljud teevad oma kodu koristades ja asju organiseerides vigu, mis ei lase elamisel püsida nii heas korras, nagu see võiks olla juhul, kui inimesed pisut teadlikumad oleksid. 

Järgnevalt toome ära mõned põhilised möödapanekud.

1. Paberipahna hunnikuks korrastamine

Vanade ajalehtede, arvete ja muu paberiprahi korrastatud hunnikuks korraldamine ei aita kodu korras hoida. Organiseeri esikusse klambritega teadetetahvel, mille külge saad paigutada olulised paberid, või kabinetinurka vastavasisulised kaustad. Loetud ajalehed vii vanapaberisse. 

2. Kilekottide alles hoidmine

Kilekotte ei maksaks üldse kasutada, rääkimata nende massilisest säilitamisest. Jah, vahel on neid vaja, aga selleks pole vaja sahtlitäit, mis peagi üle ajama hakkab ja elamises muid pindu vallutab. Hoia kodus üht-kaht suuremat ja käputäit väikseimaid kilekotte, sellest piisab. 

3. Liiga palju panipaiku

Ära lase end lollitada jutust, et panipaiku ja karpe, milles asju hoida, ei saa kunagi olla liiga palju. Saab ja kuidas veel! Väga tihti kuhjavad inimesed koju liiga palju karpe ja kaste, igaühesse neist küll pistetakse midagi, aga puudub süsteem ja ülevaade, mis kusagile pandud sai. Vähem on ka siin siiski rohkem! 

4. Sa järgid pimesi trende

Kui leiad internetist põneva kodukorrastamisnipi, ei pea sa seda järgima ainuüksi seepärast, et nii paljud seda teevad ja nippi kiidavad. Kui sa ei taha teksasid riidepuu peal hoida, siis jumala pärast, ära tee seda üksnes selleks, et see on trendikas! Varsti ei viitsi sa sel moel ilmselt üldse pükse kappi panna ja elamine mattub riiete alla.

5. Kodu korrastamine pole ühekordne ettevõtmine

Kui sa arvad, et paigutad kodus korra kõik asjad omale kohale ja rohkem sellega tegelema ei pea, oled eksiteel. Vähemasti kord nädalas tuleks elamine üle käia selle pilguga, et kas kõik asjad on seal, kus nad ideepoolest olema peavad. Vaid nii on võimalik kodus mingit süsteemi ja korda säilitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles