Pole mõtet kurvastada: ajakirjakodude viis räpast saladust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interjöör.
Interjöör. Foto: www.flickr.com

Sisustusajakirjade toimetajad ja nende ajakirjade veergudel esitletud kodude omanikud paljastavad, et tegelikkuses pole kellegi kodud sellised nagu piltidel paistavad.

Sisustusportaal SurroundYourself paljastab viis levinud nippi, mille abil sisustusajakirjad loovad lugejale mulje üle mõistuse disainitud kodudest, kus kunagi ühtki puudujääki pole. 

1. Perfektselt sisustatud minimalistlike minikodude omanikud hoiustavad sageli enamikku oma maisest varast vanemate keldris või spetsiaalselt renditud laoruumis, sest NII vähesega nagu ajakirjades näha, ei saa peaaegu keegi hakkama.

2. Kaos ja segadus, mis paljude kodudega tegelikus elus siiski kaasas käib, on piltide tegemise ajaks lihtsalt kappidesse ja panipaikadesse peidetud. Näiteks triikimata pesu kuhjad ja laste lelud, mis täpselt samuti nagu sinu elamises ka disainkodudes põrandaid katavad. 

3. Tõeliselt viimistletud koduni jõudmine nõuab tohutusuurt tööd ja vaeva. See pole ühe nädala, kui või isegi aasta projekt. Enne, kui mõnd säärase kodu omanikku kadestama hakkad, mõtle, kas sina tahaksid tegelikult nii suure osa oma ajast pühendada kodu viimistlemisele.

4. Ajakirjades näeme alati viimseni korrastatud kodusid, kuid pea meeles, et kui nendes ruumides keegi ka reaalselt elab, ei püsi need iialgi nii laitmatus seisus. Seal, kus on elu, on ka segadus. 

5. Ajakirjafotodel ei töödelda üksnes kuulsuste kortse, tisse ja tagumikke, vaid ja interjööre. Kõik elamised pole sugugi nii päikselised ja valgusküllased nagu fotodel näha - see on puhtalt töötluse tulemus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles